Internationella dagen för försvunna barn.

Idag, den 25 maj, är det internationella dagen för försvunna barn. Dagen började uppmärksammas efter att Etan Patz, en 6-årig pojke, försvann på väg till skolan 1979. Det var första gången han skulle gå till busshållsplatsen ensam men han kom aldrig fram. Ingen har varken sett eller hört från pojken igen. Han blev officiellt dödförklarad av en domstol i juni 2001 och man satte hans dödsdag till just den 25:e maj 1979, dagen han försvann. Den misstänkta förövaren, Jose Antonio Ramos, sitter i fängelset för att ha utnyttjat en annan 8-årig pojke sexuellt. Han har också erkänt för en cellkamrat i fängelset att han hade tagit Etan till sin lägenhet, våldtagit och sedan mördat honom.

Internationella dagen för försvunna barn är inte så uppmärksammad i Sverige. Jag undrar varför? Det blir mer och mer vanligt att barn försvinner i Sverige. Oftast är det ena föräldern som lämnar landet och tar med sig barnen. Men det finns även föräldrar som förlorar sina barn, det händer här i Sverige. Dom flesta minns Engla, en 10årig flicka som försvann den 5 april 2008 när hon cyklade hem. Hon blev kidnappad, grovt våldtagen och mördad. Det finns barn som fortfarande är försvunna. Glöm aldrig det!

Ikväll klockan 21:00 så kan du hedra minnet av försvunna barn genom att tända ett ljus i ditt fönster som kan lysa ut mot gatan. Låt ljuset brinna en timme.

Sprid gärna vidare detta budskap via din blogg eller på annat sätt.

Tagen här ifrån: Länk.

Kommentarer
Postat av: mia

Jaså, det visste jag inte. Men tack för tipset/påminnelsen!

2009-05-25 @ 19:12:52
URL: http://miary.blogg.se/
Postat av: emma

man borde bannemej uppmärksamma dagen!

2009-05-25 @ 19:41:34
URL: http://metrobloggen.se/Obscene
Postat av: Merna

fin blogg, har du fixat bakrunden :)?

2009-05-25 @ 21:46:01
URL: http://mernakryo.blogg.se/
Postat av: Linn

"Har länge suttit och funderat på det där med att tjäna pengar på sin blogg.

Jag tycker så klart inte det är fel men när blev blogg ett jobb, eller är bloggare de nya arbetslösa?"- lmo.blogg.seVad tycker du?

2009-05-26 @ 16:59:58
URL: http://lmo.blogg.se/

Lämna en kommentar här:

Du heter:
Remember me.

Din e-postadress: (publiceras ej)

URL/Din bloggadress:

Kommentar:
Trackback
RSS 2.0